Vind een oppas of oppaswerk met Oppasbron.nl

Wat is Oppasbron.nl?

Wij brengen ouders en oppassers door heel Nederland met elkaar in contact, zonder tussenkomst van andere partijen.

Sinds 2008 bieden wij een betaalbaar platform aan waarop ouders en oppassers zelf naar elkaar op zoek gaan en contact met elkaar opnemen. Je kunt ons vergelijken met een groot overzichtelijk prikbord.

Ik zoek een oppas

Maak een profiel aan

Plaats je profiel op Oppasbron.nl zodat oppassers jou kunnen vinden.

Vind oppassers in de buurt

Geef je zoekvoorkeuren op en vind oppassers waarmee jij in contact wilt komen.

Kom in contact

Neem contact op met oppassers en maak kennis met elkaar.

Ik zoek oppaswerk

Maak een profiel aan

Plaats gratis je profiel op Oppasbron.nl zodat ouders jou eenvoudig kunnen vinden.

Blijf op de hoogte

Je ontvangt automatisch bericht als er nieuw oppaswerk bij je in de buurt is.

Kom in contact

Neem gratis contact op met de oppasadressen die je aanspreken. Ouders kunnen jou ook benaderen.

Oppasbron.nl is er voor heel Nederland

Door heel Nederland hebben ouders en oppassers zich bij ons aangemeld.

Voor oppassers: is er op dit moment geen oppaswerk bij jou in de buurt? Dan kun je je gewoon inschrijven. Zodra er zich een oppasadres bij jou in de buurt aanmeldt ontvang je een mail en kun je het gezin een berichtje sturen.

Zo groeit ons netwerk van ouders en oppassers iedere dag!

Screent Oppasbron.nl de oppassers en ouders?

Nee. Oppasbron.nl is niets anders dan een groot overzichtelijk online prikbord. De verantwoordelijkheid ligt bij ouders en oppassers om te bepalen of jullie een goede match zijn voor elkaar.

Wij moedigen zowel ouders als oppassers aan om hun profiel zo compleet mogelijk in te vullen, zodat je bij voorbaat al een duidelijk beeld krijgt van elkaar. Wij raden aan om altijd eerst een kennismakingsgesprek met elkaar te houden om te zien of het klikt tussen jullie. Daarnaast is het raadzaam om referenties na te bellen die de oppasser aan ouders verstrekt.

Wij controleren regelmatig op ongewenste gebruikers en profielen.

We roepen ouders en oppassers op om onjuiste gedragingen en profielen aan ons melden via de profielpagina van de betreffende gebruiker of via ons contactformulier.

Lees ook: Het eerste gesprek met een oppas

Veiligheid

De veiligheid en privacy van onze gebruikers en hun gegevens op Oppasbron.nl heeft de hoogste prioriteit. Wij gaan hier met de grootst mogelijke zorg mee om.

Voor een veilige verbinding tussen de gebruiker en de server van Oppasbron.nl, maken wij gebruik van een SSL-certificaat. Dit betekent dat de data die de gebruiker van Oppasbron.nl verstuurt aan of ontvangt van Oppasbron.nl versleuteld wordt en dus veel moeilijker te onderscheppen is door kwaadwilligen. Het groene slot in de URL-balk is hier het bewijs van.

Het certificaat voor een veilige verbinding is uitgegeven door Comodo.

Wat kost Oppasbron.nl voor ouders?

Als je contact op wilt nemen met oppassers dan heb je een profiel nodig.

Voor een eenmalig bedrag van € 9,00 kun je 1 maand onbeperkt contact opnemen met de oppassers die op Oppasbron.nl staan.

Nadat je een oppas hebt gevonden maak je zelf afspraken met de oppas en komen wij er niet meer aan te pas. Dit bespaart je veel kosten ten opzichte van een bemiddelingsbureau.

Je abonnement loopt vanzelf af. Je kunt op elk gewenst moment je profiel verlengen of verwijderen.

Wat kost Oppasbron.nl voor oppassers?

Als je contact op wilt nemen met oppasadressen dan heb je een profiel nodig.

Je kunt je als oppasser gratis registreren en contact opnemen met ouders die een oppas zoeken.

Oppasbron.nl geeft terug

Voor ieder gezin dat zich aanmeldt laat Oppasbron.nl in samenwerking met Trees For The Future in Afrika 5 bomen planten.

Dit jaar viert de stichting Trees for the Future haar dertigste verjaardag en in die tijd hebben ze werelwijd al meer dan 115 miljoen bomen geplant. Trees for the Future biedt een slimme oplossing om honger, armoede en ontbossing tegen te gaan.

Forest Garden Project

Sinds vier jaar verschaft de stichting in zes verschillende landen opleidingstrajecten *.

Hier leren deelnemers hoe ze hun stuk land efficiënt kunnen gebruiken. Ze planten niet zomaar bomen, er wordt een 'Forest Garden' aangelegd: een voedselbos dus.

Deelnemers blijven zelf eigenaar over hun grond. Met het Forest Garden opleidingstraject kunnen stukken grond, die voorheen als braakliggend terrein werden beschouwd (door roofbouw of monocultuur), worden hersteld in voedselproducerende paradijsjes.

Hierbij is de eigenaar van het voedselbos zelf niet alleen voorzien van voedsel, ook de familie kan hiervan worden onderhouden.

Groenten, fruit, zaden, noten en peulvruchten die men overhoudt worden verkocht op de lokale markt of aan andere bedrijven. Zo hebben families het hele jaar door inkomsten.

Trees for the Future geeft aan dat een familie na 4 jaar met een voedselbos gemiddeld 400% van het gemiddelde loon kan verdienen.

Oppasbron.nl vindt het als organisatie belangrijk iets terug te geven aan de natuur en gemeenschappen. Daarom planten we voor ieder ouder die zich aanmeldt en een betaald abonnement afsluit 5 bomen en voor elke oppasser die zich gratis aanmeldt 1 boom.

* Het Forest Garden programma focust zich op de volgende sub-Sahara landen: Senegal, Guinea, Kameroen, Oeganda, Tanzania, Kenya

Kijk voor meer informatie op www.trees.org