Wat is Oppasbron?

Oppasbron.nl is de makkelijkste manier om een oppas of oppaswerk te vinden. Oppasbron.nl is geen bemiddelingssite, maar een site die oppassers en ouders eenvoudig met elkaar in contact brengt.

Ouders en oppassers maken zelf afspraken met elkaar over bijvoorbeeld het uurloon en de werktijden, nadat ze via Oppasbron.nl met elkaar in contact zijn gekomen.

Als je contact op wilt nemen met een oppas of oppasadres, dien je je eerst te registreren. Na registratie kan je inloggen en direct contact opnemen.

Waarom Oppasbron?

In veel gevallen is een oppas voordeliger dan buitenschoolse opvang of een kinderdagverblijf. Daarnaast komt een oppas bij je thuis en kan de oppas ook nog andere klusjes voor je doen als jij aan het werk bent of een gezellig avondje weg wilt.

In de onderstaande tabel zie je een vergelijking van prijzen tussen de verschillende soorten kinderopvang. Van zowel de buitenschoolse opvang (BSO) als de kinderdagverblijven hebben wij de gemiddelde uurtarieven opgezocht. We hebben uurtarieven van verschillende BSO's en kinderdagverblijven door heel Nederland opgezocht, zowel in de Randstad als daarbuiten. Hieruit is het gemiddelde berekend dat je in de onderstaande tabel kunt zien. De uurtarieven van een oppas zijn de tarieven zoals die op de site van het Nibud staan.

Als de buitenschoolse opvang of het kinderdagverblijf is aangemeld bij het Landelijk Register Kinderopvang kun je in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. Deze toeslag is niet berekend in de tabel. In de tabel staan alleen de prijzen zoals die vermeld staan op de websites van de BSO's en kinderdagverblijven. Als je wilt weten of je in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag, kijk dan hier. Op de website van de belastingdienst kun je berekenen op hoeveel kinderopvangtoeslag je als ouder recht hebt.


BSO
KDV
Oppas
1 kind
€ 6,40
€ 6,70
€ 4,00-€ 6,00
2 kinderen
€ 12,80
€ 13,40
€ 6,00-€ 8,00
3 kinderen
€ 19,20
€ 20,10
€ 8,00-€ 10,00
4 kinderen
€ 25,60
€ 26,80
€ 8,00-€ 10,00

Hoeveel kost een oppas per uur?

Hoeveel een oppas per uur kost hangt af van een aantal punten. Heb je één of meerdere kinderen, op welke tijden moet de oppas oppassen, hoeveel ervaring heeft de oppas, wil je dat de oppas bijvoorbeeld (naast het oppassen) licht huishoudelijk werk doet? Dit zijn een aantal punten waar je rekening mee kan houden bij het bepalen van het uurloon voor de oppas.

Lees meer in onze blog over hoeveel een oppas per uur kost.

Hoe kan ik reageren op advertenties?

Als je wilt reageren op een oppas of oppaswerk, dan heb je een account nodig. Dit is om te voorkomen dat zomaar iedereen contact met je opneemt en alleen mensen met een gevalideerd e-mailadres contact op kunnen nemen.

Oppassers kunnen zich gratis aanmelden.

Ouders betalen eenmalig een bedrag van € 9,00 voor een periode van 1 maand

Aanmelden als oppas
Aanmelden als oppasadres

Hoe kan ik inloggen?

Als je wilt inloggen heb je eerst een account nodig. Als je eenmaal een account hebt, zie je rechts bovenin een link "inloggen". Hier kan je inloggen. Ben je je wachtwoord vergeten, kan je die hier ook op laten sturen.

Hoe kan ik antwoorden op een reactie?

Als je een reactie hebt gekregen van een familie of een oppas dan krijg je deze te zien in je berichtenbox. Als je een conversatie opent in je berichtenbox dan kan je onderaan de reactie antwoorden.

Ik wil mijn profiel activeren maar heb de e-mail niet meer, wat kan ik doen?

Het kan zijn dat je activeringsmail in je ongewenste post van je e-mail terecht is gekomen. Kijk hier dus eerst. 

Als je de activeringsmail niet meer hebt of niet hebt ontvangen kan je inloggen met de gegevens die je hebt opgegeven met het aanmelden en vervolgens de activeringsmail opnieuw op laten sturen. Vervolgens klik je de link in de nieuwe activeringsmail aan. Je account wordt dan geactiveerd. 

Hoe kan ik mijn profiel op onzichtbaar zetten op de site?

Als je een oppas of oppaswerk hebt gevonden maar niet je account wilt verwijderen, kan je je profiel op niet zichtbaar zetten op Oppasbron. Dit doe je bij je profielinstellingen.

Hoe kan ik mijn account verwijderen?

Als je niet meer op zoek bent naar een oppas of oppasadres, kan je je account verwijderen. Dit doe je door in te loggen. Vervolgens klik je in het beheermenu op de link 'account verwijderen' en geef je een bevestiging om het account te verwijderen. Vervolgens ben je geheel verwijderd uit ons bestand en zal je geen e-mails meer ontvangen.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt, wat kan ik doen?

Als je je wachtwoord kwijt bent kan je bij het inlogmenu aan de linkerkant klikken op 'wachtwoord kwijt'. Vul hier je e-mailadres in die je hebt gebruikt voor het aanmelden. Wij sturen je dan automatisch je wachtwoord toe op dit e-mailadres.

Ik krijg geen reactie op mijn bericht dat ik heb gestuurd

Als je een bericht hebt gestuurd naar een oppas of oppasadres kan het zijn dat diegene al een geschikte oppas of oppasadres heeft gevonden, maar nog niet zijn of haar account heeft verwijderd. Sommige mensen sturen dan helaas geen reactie terug op het door jou gestuurde bericht. Om dit probleem te voorkomen verlopen de accounts sowieso na 3 maanden zodat de inactieve accounts hierdoor verdwijnen uit het systeem.

Hoe kan ik mijn favorieten bijhouden?

Je dient eerst ingelogd te zijn. Vervolgens ga je naar het profiel toe van de betreffende gebruiker. Hier vind je een knop met "Toevoegen aan mijn favorieten". Als je hierop klikt staat deze gebruiker in je favorieten opgeslagen. Je favorieten vind je terug via het dashboard.

Wat kan ik een oppas vragen tijdens een interview?

We raden ouders aan om vooraf eerst interviews af te nemen met meerdere oppassers en daaruit de beste keuze te maken.

Ouders kunnen deze vragenlijst uitprinten en gebruiken bij het interviewen van nieuwe oppassers.

Kan ik kinderopvangtoeslag ontvangen?

In sommige gevallen is het mogelijk om kinderopvangtoeslag aan te vragen als je een oppas thuis aan het werk hebt. Hier heeft de overheid wel een aantal eisen voor, waar de oppas en het gezin aan moeten voldoen.

Kijk hier voor meer informatie over deze kinderopvangtoeslag.


Is betalen met iDEAL veilig?

Betalen met iDEAL is betalen met uw eigen bankprogramma en dit is net zo veilig als uw gewone bankzaken. Het grote voordeel van iDEAL is dat je na het (succesvol) betalen gelijk op zoek kan na een oppasser.

Waarom kan ik alleen met iDEAL betalen?

Na een betaling met iDEAL kun je gelijk op zoek naar een oppasser. Met een overboeking zou dit 1 tot 2 dagen kunnen duren voordat je daadwerkelijk op zoek kan naar een oppas. Het scheelt veel wachten en iDEAL is net zo veilig als een overboeking.

Is je vraag niet beantwoord?

Neem dan contact met ons op