5 dingen om te doen in de voorjaarsvakantie

Het is bijna zover: voorjaarsvakantie! Wij hebben een aantal activiteiten voor je op een rijtje gezet. Bezigheden die je met je (oppas)kinderen in en om het huis kunt doen en die eventueel ook voor volwassenen leuk zijn. Of het nu prachtig weer is of een regenachtige dag. Kortom: activiteiten voor iedereen en overal!

Ballontennis

Ballontennis

Spreekt redelijk voor zichzelf. Je hebt een ballon nodig, plastic of papieren bordjes en iets wat dienst kan doen als handvat dat je vastplakt aan de achterkant van het bordje. En het spel kan beginnen!

Je kunt een lijntje spannen tussen twee stoelen en een battle doen, of proberen de ballon gezamenlijk zo lang mogelijk van de grond te houden. 

 

Geocaching

Als het weer het toelaat - dat weet je natuurlijk nooit in de voorjaarsvakantie - kun je naar buiten gaan en een speurtocht doen, in dit geval geocaching (spreek uit: dzjio-kesjing). Het is een spel waarbij je met een GPS op zoek gaat naar een schat (cache).

Wereldwijd zijn er miljoenen schatten, wat betekent dat ze ook bij jou in de buurt verstopt zijn. Bovendien is het gratis. Iedereen die een smartphone heeft kan deelnemen.

Op Geocaching.com kun je een account aanmaken en een speurtocht bij jou in de buurt uitkiezen.

Geocaching

Bron: Alpenreizen.nl

 

Balletjes blazen

Balletjes blazen

Wederom een eenvoudig spel wat voor veel vermaak kan zorgen. Benodigdheden: plastic bekers, pingpongballetjes, een tafel of kookeiland, keukenpapierrollen en plakband. En blazen maar.

 

 

De marshmallow schieter

Marshmallow schieten

Wat heb je nodig: plastic bekertjes, ballonnen en pompons of marshmallows. Of iets anders zachts wat dienst kan doen als balletjes. Knip de bodem van de plastic bekers, maak een knoop in de ballon en knip een centimeter van de bovenkant af. Schuif het opengeknipte deel van de ballon over de bekers en je hebt een marsmallow schieter! Als het plastic bekertje niet stevig genoeg is voor de ballon kun je twee bekers over elkaar schuiven.

 

Laser maze

laser maze

En dan tot slot misschien wel het allergaafst: een laser maze! Wie zich een deelnemer in Wie is de Mol wil wanen of James Bond hemzelf heeft alleen maar crêpepapier of een stuk touw nodig en een rol tape om ze aan de muur vast te plakken. 

 

Bron: Brassyapple.com

 

 

 

 

Bron: Oppasbron.nl

 

Andere blogs