Gezonde traktaties voor op school

Wie jarig is trakteert! Uitdelen op school of kinderdagverblijf is een feestje, helemaal met deze creatieve traktaties. Ze zien er prachtig uit Ún ze bestaan uit meer dan alleen maar zoetigheid.

Bevroren bananen pinguin

Bevroren bananen pinguin

Deze halve bananen dip je in gesmolten chocolade. Daarna druk je er m&m's in die dienst doen als voetjes, snavels en ogen. Leg ze even in de vriezer of de koelkast en je hebt een pracht van een traktatie. Maak ze wel pas kort van tevoren, anders worden de bananen bruin. 

Gebit van appel, marshmellows en pindakaas

Gebit van appel, pindakaas en marshmellows

Deze traktatie maak je van partjes appel. Snijd marshmellows in stukjes, smeer wat pindakaas op de appel en zet het geheel in elkaar. Ook deze traktatie kun je het beste kort van tevoren maken.

Gezonde fruitpizza

Gezonde pizza

De basis van deze pizza is een watermeloen. Je kunt de pizza beleggen met allerlei soorten fruit naar keuze, om 'm vervolgens te besprenkelen met geraspte kokos. 

Horloge van rozijnendoosjes

Horloge van rozijnendoosjes

Deze rozijndoosjes zijn kunstig omgetoverd tot een horloge. Deze traktatie vereist wat geknutsel, maar het voordeel is dat je deze traktatie al ruim van tevoren kunt maken.

IJshoorntje gevuld met fruit

IJshoorn met fruit

Een gezonde en makkelijk te maken traktatie: ijshoorns gevuld met verschillende soorten fruit. Je kunt het fruit de avond van tevoren al snijden en het vervolgens vlak van te voren in de hoorntjes doen.

 

Voor meer gezonde traktatie-ideeën kun je op de Pinterest van Oppasbron kijken! 

Bron: Oppasbron.nl

 

Zoek een oppas in de buurt:

Hoe werkt Oppasbron.nl?

Maak een profiel aan

Kom in contact met oppassers

Maak kennis met elkaar

Andere blogs