Hoe vind je een goede oppas?

Een oppas kun je op verschillende manieren vinden: door middel van een briefje in de supermarkt, door je netwerk aan te spreken, of online met behulp van websites zoals Oppasbron.nl

hoe vind je een goede oppas

 

Een oppas vinden via het eigen netwerk vinden veel ouders het fijnste idee; iemand anders heeft dan immers de betrouwbaarheid van de oppas al voor je geverifieerd.

Maar waarom zou je dit niet zelf kunnen doen bij iemand uit je buurt?

Er zijn genoeg manieren om vast te stellen of een oppas betrouwbaar is. Zoals het volgen van je gevoel bij een kandidaat-oppas, het nabellen van zijn of haar referenties, een uitgebreid kennismakingsgesprek houden en een proefmiddag oppassen waar je zelf bij bent.

"Stel jezelf eerst de vraag wat voor oppas je graag zou willen en wat je minimaal van deze oppas verwacht."

Wat verwacht je van de oppas?

  • Zoek je een oppas op oproepbasis, iemand die incidenteel oppast? Of zoek je iemand voor vaste dagen?
  • Wil je dat de oppas eventueel lichte huishoudelijke taken verricht, zoals koken of wassen?
  • Hoeveel jaar ervaring moet je oppas minimaal hebben?
  • Wat voor soort oppas zou er bij jouw gezin passen?
  • Welke vergoeding wil je de oppas maximaal geven?

 

Lees ook: Hoeveel kost een oppas per uur?


Een oproep plaatsen

Als het eenmaal duidelijk is wat voor oppas je nodig hebt, kun je een profiel en een oproep plaatsen. Vertel hier kort iets over je gezin en wat voor soort oppas je zoekt. Daarnaast kun je ook zelf zoeken naar oppassers aan de hand van jouw zoekcriteria: je kunt oppassers selecteren op basis van ervaring, afstand, roken/niet roken, relevante diploma's en certificaten, incidenteel of op vaste dagen, enzovoort.

Wij moedigen zowel de gezinnen als de oppassers aan om zoveel mogelijk relevante informatie te verstrekken. Wij vinden het belangrijk dat de oppassers hun profiel zo compleet mogelijk invullen. Hierdoor kun je bij voorbaat al makkelijker selecteren of jouw hulpvraag aansluit bij het aanbod van de oppasser. Oppassers met een telefoonnummer en foto bij hun profiel komen ook hoger in de zoekresultaten.


Contact met oppassers

Wanneer je je profiel hebt ingevuld en je hulpvraag online hebt gezet, sturen wij een mail naar alle oppassers bij jou in de buurt. Dit zorgt ervoor dat je waarschijnlijk binnen no-time berichten ontvangt van oppassers die reageren op jouw vraag. Hier kun je direct mee aan de slag gaan!

Aan de hand van de binnengekomen berichten kun je een selectie maken: wie zou je eventueel op gesprek willen uitnodigen? Uit de berichten kun je dit vaak al snel afleiden. Is het bericht echt gericht op jouw hulpvraag, heeft de oppas duidelijk de moeite genomen om jouw profiel te lezen en daar op te reageren of is dit een standaardbericht dat naar iedereen gestuurd wordt? Je kunt meestal al snel zien hoe serieus een oppas is. 

 

 

Bron: Oppasbron.nl

 

Zoek een oppas in de buurt:

Hoe werkt Oppasbron.nl?

Maak een profiel aan

Kom in contact met oppassers

Maak kennis met elkaar

Andere blogs