Mijn eerste kennismaking met een oppasgezin

In een eerdere blog vertelde ik al dat ik vroeger ook veel heb opgepast. Wist je dat ik ÚÚn van mijn leukste oppasgezinnen via oppasbron.nl heb gevonden? Tien jaar geleden (auwww, wat gaat de tijd hard..) was ook ik in mijn studententijd op zoek naar een oppasgezin als bijbaantje. Ik ben gek op kinderen. Bovendien leek het me een perfecte bijbaan om mijn opgedane kennis van mijn studie pedagogische wetenschappen eens in de praktijk uit te proberen.

Na wat reacties heen en weer mocht ik voor het eerst gaan kennismaken bij een gezin. Wat vond ik dat leuk en spannend. Het was een gezin met een baby van veertien maanden. Ze zochten een vaste oppas voor één dag in de week. Dat leek me wel wat! Ik kan me nog precies het moment voor me halen dat ik voor de deur stond en aanbelde. Nieuwsgierig en een beetje zenuwachtig tegelijkertijd.

"Toen de moeder me aan het einde van het gesprek het oppasbaantje aanbood, kon ik mijn geluk niet op!"

De moeder bleek al snel een hele lieve, hartelijke vrouw te zijn. In no time verdwenen mijn zenuwen en werd ik steeds enthousiaster. Het kleine mannetje was lief aan het spelen op de grond. Wat een heerlijke baby was het, ik was spontaan een beetje verliefd. Ik weet nog dat ik tijdens het gesprek achter in mijn hoofd non-stop hoopte dat ik het oppasbaantje zou krijgen.

Toen de moeder me aan het einde van het gesprek het oppasbaantje aanbood, kon ik mijn geluk niet op! Ik heb op weg naar mijn fiets een klein vreugdedansje gedaan en fietste met een enorme glimlach naar huis.

Ongeveer vijf jaar heb ik bij dit gezin opgepast, en nog steeds heb ik goed contact met hen. Het is zo bijzonder en leuk om je oppaskind te zien opgroeien. Na de zomer gaat hij naar de middelbare school...! Maar als ik hem zie, zie ik toch ook nog in mijn herinnering dat kleine lieve en vooral vrolijke hummeltje van toen.

"Deze moeder vertelde me jaren later dat zij ook zenuwachtig was geweest."

Heb jij binnenkort een eerste kennismaking en ben jij ook een beetje zenuwachtig? No worries! Deze moeder vertelde me jaren later dat zij ook zenuwachtig was geweest. Je staat er niet bij stil, maar ook voor de ouders is zo'n kennismaking spannend: ze willen als gezin ook een goede indruk maken. Dus wees gewoon jezelf en laat zien dat je enthousiast bent, dan zal het ijs snel breken. Succes!

 

Geschreven door: Roxanne Hosemans

GZ-psycholoog BIG & Orthopedagoog NVO

Roxanne HosemansRoxanne studeerde in 2010 af op orthopedagogiek en heeft ruime werkervaring in de Kinder- & Jeugd GGZ. Vanuit haar uitstekende contactuele vaardigheden en warme benadering legt zij gemakkelijk contact met kinderen en jongeren. Naast het voeren van haar eigen praktijk PsychoWijs, waarin ze zorgt dat ouders en kinderen weer lekker in hun vel komen te zitten, wil Roxanne haar kennis ook op een positieve en prikkelende manier delen met de ouders en oppassers van Oppasbron.nl.

Meer informatie over Praktijk PsychoWijs vind je op: 

Praktijkpsychowijs.nl en op Facebook

Bron:

 

Vind oppaswerk:

Zo werkt Oppasbron.nl:

- maak gratis een profiel aan
- kom kosteloos in contact
- maak afspraken met elkaar

Meer informatie

Andere blogs