Vanaf volgende week: Een serie blogs over het omgaan met oppasuitdagingen

Wat doe je als je oppaskindje niet luistert, je uitdaagt of steeds ruzie zoekt? Of als het enige woord dat hij lijkt te kennen ineens ‘nee’ is? Hoe ga je daar op een pedagogisch handige manier mee om? Aan de ene kant wil je je grenzen aangeven en laten weten dat dit niet oké is, maar aan de andere kant maken je eigen irritaties en emoties het lastig om tactvol te blijven reageren…

7 blogs waarin we verschillende onderwerpen en vaardigheden bespreken, toelichten en je tips geven

Anne-Minke en ik hebben vroeger ook veel opgepast en kennen als geen ander de uitdagingen van het oppassen. Een paar studies en heel wat werkervaring later weten we ook inmiddels als geen ander hoe hiermee om te gaan. En guess what: dat gaan we met jullie delen! En wel in 7 blogs waarin we verschillende onderwerpen en vaardigheden bespreken, toelichten en je tips geven. 

We gaan je uitleggen hoe gedrag ontstaat, hoe je feedback kan geven op gedrag, wanneer je kan  kiezen voor belonen, negeren of straffen, hoe je coöperatief gedrag uitlokt, hoe je problemen kan oplossen en, last but nog least, hoe je eigen karakter, kwaliteiten en valkuilen meedoen in dit alles.

Elke twee weken komt er een blog uit. Dan kan je het op je gemak doorlezen en heb je ruim tijd om  te kijken of en hoe jij dat bij jouw oppaskinderen kan toepassen. Nog voor de zomer ben je dan helemaal op de hoogte!

 

Direct inschrijven:

 

Je naam:
Je e-mailadres:

 

Geschreven door: Roxanne Hosemans

GZ-psycholoog BIG & Orthopedagoog NVO

Roxanne HosemansRoxanne studeerde in 2010 af op orthopedagogiek en heeft ruime werkervaring in de Kinder- & Jeugd GGZ. Vanuit haar uitstekende contactuele vaardigheden en warme benadering legt zij gemakkelijk contact met kinderen en jongeren. Naast het voeren van haar eigen praktijk PsychoWijs, waarin ze zorgt dat ouders en kinderen weer lekker in hun vel komen te zitten, wil Roxanne haar kennis ook op een positieve en prikkelende manier delen met de ouders en oppassers van Oppasbron.nl.

Meer informatie over Praktijk PsychoWijs vind je op: 

Praktijkpsychowijs.nl en op Facebook

Bron: Oppasbron.nl

 

Vind oppaswerk:

Zo werkt Oppasbron.nl:

- maak gratis een profiel aan
- kom kosteloos in contact
- maak afspraken met elkaar

Meer informatie

Andere blogs