Zo vind je leuk oppaswerk

Wil je oppassen? Wij hebben een handleiding voor je gemaakt die je kan helpen in je zoektocht naar leuk oppaswerk. Ouders laten hun kinderen natuurlijk niet ‘zomaar’ bij iemand achter. Ze moeten ervan overtuigd zijn dat jij de juiste persoon bent aan wie ze hun kinderen kunnen toevertrouwen.

Zorg dat je profiel tip-tip in orde is!

Hierbij is de eerste indruk die ze van je krijgen belangrijk! En deze eerste indruk verloopt in dit geval via Oppasbron:

 • Ouders bezoeken je profiel en besluiten op basis daarvan of ze contact met je op willen nemen om je eventueel uit te nodigen op gesprek.
 • Of jij neemt het initiatief en stuurt een bericht naar de ouders.

 

Hoe dan ook moet je ervoor zorgen dat je profiel tip-top in orde is. Als je zichtbaar aandacht hebt besteed aan je profiel, zul je zien dat ouders dit waarderen omdat je nauwkeurig en betrouwbaar overkomt.

 

5 praktische tips die je helpen bij het maken van je profiel      

 1. Plaats een duidelijke en recente foto van jezelf op je profiel. Het is fijn voor ouders om alvast een gezicht te kunnen zien! Tevens zorgt een profielfoto ervoor dat je hoger in de zoekresultaten zult verschijnen.
 2. Vermeld je telefoonnummer, dan kunnen ouders direct contact met je opnemen.
 3. Vertel over eerdere oppaservaringen die je hebt opgedaan en dat je bereid bent tot het verstrekken van referenties. Sommige ouders willen ook graag een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Laat ze weten of je ook hiertoe bereid bent.
 4. Laat weten wat voor soort oppaswerk je zoekt; dan weten ouders gelijk al of ze bij jou vinden wat ze zoeken:
  • Zoek je vaste dagen in de week oppaswerk?
  • Wil je juist incidenteel een dagje of avondje oppassen?
  • Ben je voor langere tijd beschikbaar?
  • Heb je een wisselende beschikbaarheid, bijvoorbeeld door wisselende collegeroosters?
  • Ben je bereid tot het doen van extra huishoudelijke taken, zoals koken en de was doen?
 5. Vertel ook waarom jij geschikt bent als oppas. Ben je bijvoorbeeld een spelletjes-fanaat, of vind je het leuk om te knutselen of toneelstukjes te bedenken? Houd je van koekjes bakken? Heb je speciale oppaskwaliteiten zoals een pedagogische achtergrond of een EHBO-diploma?

Zorg voor een goed leesbaar profiel

Moge het duidelijk zijn: hoe meer jij vertelt over jezelf, hoe beter de ouders bij voorbaat al een positief beeld van jou kunnen krijgen. Zorg er ook voor dat je profiel goed leesbaar is. Lees bijvoorbeeld nog een keer je profiel na om alle spelfouten eruit te halen, of laat iemand anders het nalezen.

Contact opnemen met ouders

Als je dan eenmaal goed hebt nagedacht over wat voor oppaswerk je zoekt en je profiel compleet hebt gemaakt, kun je natuurlijk achterover gaan zitten en wachten tot ouders jou benaderen. Je kunt echter ook zelf het initiatief nemen en op zoek gaan naar gezinnen bij jou in de buurt.

Als je eenmaal geschikte gezinnen hebt gevonden die voldoen aan jouw eisen en beschikbaarheid kun je ze een bericht sturen. Zorg ervoor dat dit een persoonlijk bericht is, waaruit blijkt dat je de oproep van het gezin gelezen hebt. Natuurlijk kun je een standaard template maken en deze gebruiken als basis, maar het is verstandig om deze aan te passen voor elk gezin waar je een bericht naar stuurt.

Als je al deze tips ter harte neemt, vergroot je aanzienlijk je kans om op gesprek uitgenodigd te worden.

Succes met het vinden van leuk oppaswerk!

 

 

Bron: Oppasbron.nl

 

Vind oppaswerk:

Zo werkt Oppasbron.nl:

- maak gratis een profiel aan
- kom kosteloos in contact
- maak afspraken met elkaar

Meer informatie

Andere blogs